Vi drømmer om noe alle sammen. Kanskje er drømmen din en hytte på fjellet, et hus i Spania, eller mulighet til å reise mer når hverdagen ikke lenger handler om jobb? Uansett hva det er, vil det sannsynligvis koste penger. Og derfor er det aldri feil å spare.

- De fleste av oss har fått litt bedre råd de siste årene. Lånerenten er historisk lav, samtidig som lønningene har gått opp. Vår anbefaling er at noen av de ekstra pengene brukes til sparing, sier Jørgen Sundet i Eika Kapitalforvaltning.

Sett pengene i arbeid for deg og se hvordan du kan nå drømmen din

Spar i fond – få mer igjen

Alle kan spare noe, mener ekspertene. Og når du sparer, bør du absolutt vurdere å sette pengene i et aksjefond. Lav lånerente er bra for deg med høye lån, men fører også til at du får liten avkastning på de pengene du har på sparekontoen din.

- All sparing er bra, men alle ønsker jo å få mest mulig ut av pengene sine, sier Sundet.

La oss si at du sparer 1.500 i måneden. På en vanlig sparekonto ville du fått rundt 1,5 prosent rente. Da ville du hatt 300.000 kroner på konto etter 15 år. Sparer du derimot i et norsk aksjefond, er det ikke urealistisk å forvente en gjennomsnittlig årlig avkastning på om lag 8,5 prosent*. En slik årlig avkastning vil i så fall gi deg i overkant 530.000 i løpet av den samme tiden.

Et langt skritt nærmere drømmen, ikke sant?

Slik kommer du i gang - se drømmen vokse

Eika Kapitalforvaltning anbefaler alle som sparer i fond å ha et langsiktig perspektiv, minimum 10-15 år. Jo lenger du sparer, jo bedre sikret er du mot svingningene i aksjemarkedet.

Ingen grunn til å vente, med andre ord – så hvorfor ikke starte allerede i dag? Bruker du mobilbanken, er du bare et par tastetrykk unna å starte en spareavtale.

- Mobilbanken gjør det enkelt å administrere låneavtalen. Ekstra morsomt er det også at du kan følge med på hvordan fondet du sparer i utvikler seg. Slik kan du bokstavelig talt se hvordan pengene – og drømmen din vokser. Det er alltid motiverende for en som sparer, smiler Sundet.

LES OGSÅ: Start fondssparing på 1-2-3

Ikke lastet ned mobilbanken ennå? Her kan du gjøre det

Snakk med oss

Fortsatt usikker på hvordan du skal organisere sparingen din? Snakk med en av rådgiverne i banken. Sammen kan vi finne den riktige spareplanen for deg.

*Årlig gjennomsnittlig avkastning for OSEBX fra [31/12-00 til [31/12-15] er [12%].

NB! Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.